Heltäckningsmattor och dammsugare

Heltäckningsmattor – Lär dig mer

Är det dags att köpa heltäckningsmattor i Stockholm? Det är till stor fördel att läsa på om produkterna innan man väljer att göra ett val.

Heltäckningsmattor i Stockholm är ett populärt val i Stockholm för väldigt många. Heltäckningsmattan har länge varit en klassiker bland många under en väldigt lång tid. Det finns en självklar anledning till det. Som golvbeläggning är den mjuk och varm. Heltäckningsmattan är vanligt förekommande i sovrummet, det är väldigt skönt att vakna upp på morgonen och känna en mjuk yta. På så vis vaknar man med de allra bästa förutsättningarna och får en mjukstart på dagen.

Det finns väldigt många olika typer av heltäckningsmattor i olika designer. Exempelvis finns produkten i lyxigt material men även standardmaterial. Här är det helt och hållet dina behov som avgör vilket köp av heltäckningsmatta som passar dig. Ska heltäckningsmattan vara i sommarstugan så bör man inte köpa den allra dyraste varianten. Istället bör man lägga sina pengar på att köpa den bästa varianten på det ställe där man spenderar mest tid.

Det finns flertalet fördelar med heltäckningsmattor. Framförallt är heltäckningsmattan ljuddämpande och isolerande. I lägenheter är det ett utmärkt val för att inte störa grannar eller själv bli störd av ljud. En heltäckande matta ger en underbar och mysig atmosfär, i alla rum där den finns. Heltäckningsmattan är ett utmärkt komplement i finrum, matrum eller barnens eller barnets rum. I ett barnrum kan du dra fördel av de positiva egenskaperna som mattan ger. Inte nog med att den heltäckande mattan är ljuddämpande och isolerande, den ger dessutom en mysig yta att leka på.

Rengör dina heltäckningsmattor

Tack vare utvecklingen av material och teknik så innebär det att dagens heltäckningsmattor tål mer än vad du tror. I takt med utvecklingen av tekniken kan man idag tillverka robusta mattor som klarar både smuts och påfrestningar. Speciella tillverkningsprocesser och olika material gör att heltäckningsmattan idag är mer lättskött och mer tålig mot smuts.

Trots detta är det viktigt att man tar hand om sina heltäckningsmattor. Det finns flertalet självklara anledningar till detta. En smutsig matta ger ingen bra känsla, varken för de som bor i hemmet eller besöker hemmet. Dessutom slits den ut mycket enklare om man inte håller sina heltäckningsmattor fräscha. Det är ett oskrivet krav att en gång i veckan rengöra sin heltäckningsmatta genom att dammsuga. Dessutom måste man schamponera sina heltäckande mattor för att få bort bakterier och hårt sittande smuts.

Ibland sker det olyckor och det är lätt hänt att man fläckar ner sina heltäckningsmattor. Vid tillfällen som dessa är det viktigt att ta det lugnt och inte börja gno fläcken. I värsta fall kan man smeta ut fläcken än mer och fläcken sitter då ännu hårdare ifall det skulle torka in. Vid små olyckor som dessa så ska man fukta fläcken lätt med en trasa. Nästa steg i processen är gnugga fläcken försiktigt med fettlösande tvål. Tvättmedel eller skonsamt diskmedel funkar lika bra att använda för att ta bort fläcken.

Köpa heltäckningsmattor i Stockholm

Vid köp av heltäckningsmattor i Stockholm så finns det flertalet saker att tänka på. Framförallt vill man köpa en produkt som håller den kvalitet man önskar. Detta är inte alltid enkelt att hitta heltäckningsmattor som passar ens behov. Genom att kontakta olika företag och söka sig till information på internet kan man enkelt hitta en passande produkt. Ett tips är att läsa på om olika märken som finns på marknaden. På så vis kan man skapa sig en uppfattning om vilket märken som stämmer överens med ens behov. Kom ihåg att den dyraste produkten inte alltid är den bästa. Den billigaste produkten behöver heller inte alltid vara den sämsta. Här handlar det om att bortse från priset och enbart utgå ifrån kvalitet.

I de allra flesta fall vill man ha en skräddarsydd heltäckningsmatta. Det kan ta tid att få en sådan av den enkla anledningen att efterfrågan i Stockholm är större. Det bor fler människor i Stockholm och det innebär i sin tur att det är fler som vill ha heltäckningsmattor i Stockholm.

Återförsäljarna är väl medvetna om detta och kan tyvärr höja priserna. Ett alternativ är att åka till en annan stad och köpa heltäckningsmattor.

Tack vare internet är det dessutom möjligt att idag beställa hem en heltäckande matta i Stockholm eller i annan stad.

Heltäckande mattor – ett återkommande mode

Heltäckningsmattor har idag blivit mode igen av flera anledningar. Sämre kvaliteter har i stort sett rensats bort från marknaden då vi människor idag är mer kräsna. Utbudet har ökat vilket betyder att återförsäljare av Heltäckande mattor i Stockholm måste höja sin standard. Nya material med betydligt bättre egenskaper har kommit till. De så kallade antistatiska fibrerna som blivit mycket vanliga motverkar uppladdningen av statisk elektricitet. Detta material vävs numera in i heltäckningsmattorna.

Det är viktigt att du även är väl medveten om att olika utrymmen kräver olika typer av mattor och golv. De nya kvaliteterna innebär större tålighet mot slit och lättare läggningsteknik, som är till stor fördel. Dagens valmöjligheter är mycket stora vilket innebär fler valmöjligheter. Idag kan man se ett betydligt större utbud av heltäckande mattor i Stockholm och i övriga Sverige. Nya designer i form av mönster och färger är idag en självklarhet. Det är dessutom möjligt att designa sina egna mönster och välja vilka färger man önskar på sin heltäckande matta.

Statliga krav

Idag måste alla textilmattor i Sverige genom gå speciella provningsmetoder. Proven är förankrade hos Statens provningsanstalt och följer bland annat ISO som är en internationell standard. De krav som ställs på dagens heltäckande mattor är följande:

  • Avser mått och måttavvikelser
  • Mattluggens förankring
  • Brännbarhet och verkan av hög temperatur
  • Elektrostatisk uppladdning av heltäckningsmattan
  • Ljudabsorption
  • Färg- och kemikaliehärdighet

Det är med andra ord ett krav på att heltäckningsmattor som säljs i Stockholm och Sverige, måste uppnå en viss standard.

Värt att veta

Det finns många olika typer av heltäckningsmattor. Den allra vanligaste typen är den så kallade tuftmattor. Dessa mattor bildar ytgarnets öglor på rätsidan. Medan det på avigsidan fästs i ett så kallat bottenväv och fixeras med ett bindemedel av gummi. Grundstommen är i de allra flesta fall av polypropen. Heltäckningsmattor finns på bredder från 600 mm upp till hela 5 meter. En vanligt förekommande bredd är 4 m. Lugghöjden på den heltäckande mattan kan variera en hel del. Oftast är den omkring 6 mm men kan vara dubbelt så hög. Allt beror på hur du som eventuell kund vill ha det. Vid fall som dessa är det viktigt att veta heltäckningsmattans totalhöjd. Anledningen är så att denna i kombination med en annan golvbeläggning ger fritt utrymme för exempelvis dörrar.

Intensitetsklasser

Heltäckande mattor kommer i olika Intensitetsklasser. Beroende på vad du föredrar och vilka behov du har så kan mattan anpassas efter vad som passar dig bäst.

Klass 1

Lätt intensitet, används oftast i sovrum för extra komfort.

Klass 2

Normal intensitet, används i till exempel vardagsrum.

Klass 3

Kraftig intensitet, vanligt förekommande i trappor, korridorer eller hallar där risk för utslitning finns.

Klass 4

Mycket kraftig intensitet, mest förekommande i offentliga miljöer så som butiker och kontor. Här exponeras golven för mycket påfrestningar och bör därför hålla länge.

Krypvänligt för barn

Det är vanligt och naturligt att barn leker på golvet i olika rum. En naturlig följd av detta är att barnen, om möjligt, bör vistas på ett någorlunda bekvämt, mjukt och varmt underlag. Heltäckningsmattor har dessa egenskaper om så önskas. Dessutom bidrar mattor av denna typ till att minska drag av luftströmmar som alltid rör sig utmed golv. Här gäller det att man väljer med fantasi, både sett till design men också yta. En mjuk velourmatta är visserligen skön att krypa på. Däremot är nackdelen att det uppstår hinder för leksaksbilar och andra leksaker med hjul. Ett perfekt alternativ är en så kallat tät öglematta. Väljer man denna typ så får barnen perfekta förutsättningar för att leka och trivas på mattan. Denna heltäckningsmatta är vanligt förekommande på dagis och skolor för barn. Du kan även med fördel välja heltäckande mattor med moderna och lekinspirerande mönster så som vägar eller kvartersnät.

Här hittar du en artikel om fördelar med heltäckande mattor. Du hittar den informationen här


Publicerat

i

av

Etiketter: