Utomhusspa – Värt att tänka på

Att köpa ett utomhusspa eller att använda ett sådant medför en del saker som man bör tänka på. För det är inte helt enkelt att känna till allt som rör ett spabad även om man redan har ett sådant.  Tänker man sig att man ska köpa ett utomhusspa så finns det mycket att tänka över. Har man redan ett så finns det en del saker som man kanske inte tänkte på när man köpte sitt utomhusspa, eller spabad som det även kallas.

När man ska köpa ett utomhusspa bör man tänka ut vilken plats det kommer att ta. Som generalagent för Mspa har Coolest stor kunskap för att kunna hjälpa sig rätt. För de kan se mindre ut än vad de egentligen är. Sen bör man titta på vilken typ av energiförbrukning som går åt att använda ett utomhusspa. Både om man enbart tänker sig att använda det på sommaren eller om man vill använda det året om. Tänker man sig att det ska användas året om bör man vara noggrann med att se om den modell du vill köpa kan användas i klimatet i Sverige under vinterhalvåret.

Det har kommit upp många nya tillverkare och återförsäljare av spabad det senaste året. Alla har tyvärr inte kunnat hålla samma kvalité och service som de mer etablerade tillverkarna. Dubbelkolla därför alltid omdömmen och recensioner innan du köper ett nytt utomhusspa.

Samma sak gäller om man redan har ett utomhusspa och tänker använda det på vintern. Se till att läsa igenom bruksanvisningen noggrant för att se att det inte blir några problem att ha det på under vintern. Framförallt om det kan klara av minusgrader.

Värt att tänka på när man ska köpa ett utomhusspa

Före man köper sitt utomhusspa så bör man tänka på att det inte är helt enkelt att byta ut det senare mot ett annat. Så köp den modell som du tror kommer att passa dig och din familj under en längre tid. För ett utomhusspa är inte något som är billigt att köpa in. Därför ska man inte bara ta den billigaste modellen utan den modell som verkligen uppfyller de krav man har på ett spabad. Annars kommer man i längden inte vara nöjd och vilja köpa ett nytt. Då blir det en mycket dyrare affär än om man köpt rätt från första början.

  1. Tänk över exakt vilka som kommer att använda det utomhusspa du vill köpa. Så att du köper ett som rymmer tillräckligt många människor. Man vill inte upptäcka att man köpt ett för litet.
  2. Något som många heller inte tänker på är att det går åt en del el att värma upp ett spabad. Så det är alltid bra att först göra en ekonomisk kalkyl över om man har råd att ha ett sådant.

Värt att tänka på när man redan har ett utomhusspa

  1. Om man redan har ett utomhusspa så ska man framförallt tänka på vilka kostnader som finns och hur man minskar dessa. Framförallt så är det människor som har sitt spabad på året om trots att de enbart använder det under sommaren. Då ska man helt enkelt stänga av det.
  2. Man bör även se till att följa de instruktioner som finns i bruksanvisningen när det gäller att rengöra och ta hand om sitt spabad. Så att man inte missköter det och att det till slut går sönder alldeles för tidigt. Något som kan hända om man som sagt inte följer bruksanvisningen.

Extra info

Vi planerar att göra ett kort reportage om någon som köper och installerar sitt utomhusspa helt själv. Allt från grundarbete, isolering och igångsättning. Hör av er till oss om ni eller om ni vet någon annan som kan vara intresserade av detta. Vi har allt expertis som krävs!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *